1. september 2006

Sommerferie 2006

Ja, så er det her man skal stå af, hvis man ikke gider læse om vores sommerferie i Kroatien, for den kommer ikke til at handle ret meget om strik. Det bliver først i næste post, når jeg har fået taget billeder af det jeg rent faktisk fik færdigt.

Sommerferien lå i år sent for vores vedkommende. Helt bevidst faktisk, for så havde vi ferie, lige der, hvor Jakob skulle starte i børnehaveklassen eller 0. klasse, som de kalder det på skolen.
Turen gik til Kroatien, til det der angiveligt er Kroatiens dyreste campingplads. Men vi var tilfredse med forholdene (sandstrand, skygge på standpladsen, ordentlig rengøring i toiletbygninger). Ville dog gerne ha' haft lidt bedre vejr, men det ka' vi vist ikke stille campingpladsen til regnskab for ;o)

Vi var ved stranden og/eller poolen næsten hver eneste dag. Der var aldrig overbefolket og der var der sørme heller ikke langt til pæne toiletter (stort + i bogen igen), selvom vi havde læst lidt om at der var alt for mange mennesker inden vi tog afsted. Vi flyttede lidt rundt på stranden, men fandt til sidst en nogenlunde fast plads på stranden, hvor ungerne kunne bygge slotte, legepladsen lå tæt på, iskiosken ligeså, så hva' ka' man forlange mere...... Strikketøjet var med hver gang vi tog afsted, og blev også motioneret ofte, men ikke hver gang. Her ses min ynglings-udsigt.Lørdagen midt i ferien var der forudsagt dårligt vejr, så der valgte vi at køre os en go lang tur og køre til Plitvice National Park, et område med mange søer og vandfald. Et utroligt smukt område. Vi var så heldige at få gratis indgangsbilletter af en italiensk familie. Man køber nemlig dagsbillet, og de var på vej hjem og vi på vej ind, så da de kørte forbi os på P-pladsen, rullede de vinduet ned og spurgte om vi var interesserede, så JA TAK var svaret på det. Det viste sig, at vi sparede i nærheden af 400 kr i entré billetter, så det var vi rigtig glade for.
Søerne ligger i et af de områder af Kroatien, hvor man stadig kan se, at der har været krig for ikke så længe siden. I nogle af de byer vi kørte igennem, var der stadig skudhuller i husene, både nogle der var pudset op, eller osse var de det ikke. Lidt underligt at køre igennem.
Her er et par stemningsbilleder fra parken:

Dagen inden vi skulle hjem, var der, som forudsagt, regnvejr hele dagen, og sørme om ikke det kom igen om søndagen, hvor vi skulle pakke (et forhåbentligt tørt) fortelt ned. Sådan skulle det ikke være, for knap havde vi fået styr på fronter, så de var rene og tørre, før der kom vand - rigtig meget vand endda. Og pludselig ændrede lyden sig, og så var det lige pludselig MEGET store hagl i stedet for.Men vi fik da pakket alt ned (vådt) og vel hjemme igen efter et par dage på Europas motorveje, var det tid til skolestart for hhv. Emilie og Jakob. Jakob var ret ked af det, lige inden han trådte ind af døren, selvom han havde glædet sig rigtig-rigtig-rigtig meget, men det gik heldigvis over, så da 1. skoledag var slut, stillede han glad og fro op til 1. skoledags-fotografering.Nå, men nok for nu. Vender frygteligt tilbage i løbet af weekenden med billeder af strik.

1 kommentar:

zeusstrik sagde ...

bortset fra sandstranden og haglene, er det som at læse om min egen ferie sidste år:O) både med skudhuller og plivitche.Ferien var helt sikkert lige så dejlig som min...

kh hanne
Som gentog turen til Croatien igen i år og ovenikøbet boede i det samme hus( ikke forudbestilt) som sidste år.