29. marts 2008

Flere KAL'er, færdigt strik og kødannelse

SÅ blev Emilies "Anastasia"-sokker færdige, med hjælp fra Lone, der sendte med det garn jeg manglede. De vejede i alt 41 g, så det batter desværre ikke så meget på garnnedtællingsbarometeret, men lidt har vel også ret.


Som om det ikke skulle være nok at jeg netop har manglet garn til ét par sokker, så mangler jeg s.. da igen. Men denne gang kan jeg vist selv løse det:
  • Pille hele den først strikkede sok op igen
  • Være ligeglad med om sokkerne bliver ens
  • Korte skaftet af så både ribstykke og skaft bliver kortere
  • Undlade at strikke i rib-mønster, men nøjes med glatstrikning
Jeg vil i hvert fald gøre forsøget, for det er Jakob der selv har valgt garnet og lur mig om ikke han er ligeglad med symmetri, bare der kommer et par sokker til ham ud af anstrengelserne. Det er ganske vist ret træls, for nu er han nået op i str. 32/33 istedet for den str. 28 jeg lavede sidst han efterspurgte sokker.

Hækle-mystery står jeg lidt stille med lige nu. Jeg har nemlig gang i at få monteret en nu færdigstrikket UFO, men det regner jeg bestemt med at blive færdig med i dag (lørdag), så jeg kan få gang i hæklenålen igen.

Her kan i se, hvor langt jeg er nået indtil nu (er ganske vist nået 1½ omgang længere rundt, men er endnu ikke færdig med "hulstykket"). Clue 3 er kommet for en lille uge siden, men mon ikke jeg når dertil her i løbet af weekenden.

Og så er der ellers kødannelse i strikketøj der venter på at komme i gang.

Jeg har jo meldt mig til Webstriks 2008 KAL, hvor jeg har valgt at strikke Superkarlas fantastiske ønskekappe. Emilie og hendes kusine Nanna har nemlig længe ønsket sig sjaler (helst ens selvfølgelig) og her var der en oplagt mulighed. Garnet skal komme fra lageret for jeg har jo garnindkøbsstop i år, men fordi jeg har så mange ting i gang, så har jeg først nu tid til at finde noget på mit fjernlager. Det er dog besluttet at det skal være i strømpegarn af én eller anden slags, da pigerne kun er 10-11 år og jeg vil ærgre mig gul og grøn, hvis noget lækkert Kauni eller Evilla uld lander i en vaskemaskine på 40 gr., fordi man lige har glemt at det er lavet i uldgarn + jeg har ikke så meget uld. Men i dag bliver der lavet strikkeprøver i både Opal Feeling og i strømpegarnsmix'et jeg fik til fødselsdag. Så håber jeg at det kommer til at se tilforladeligt ud.

Oven i det hele, ja, så skal jeg altså også igang med at have lavet et par Fetching til mig selv, i det lækre hjemmefarvede uld, jeg fik i gave af Helene sidste år. Af den simple årsag at jeg er TRÆT af altid at sidde med kolde fingre på arbejdet. Og jeg er ret sikker på at et par pulsvarmere kan afhjælpe det problem. Prøves skal det i hvert fald.

Og så er det ellers slut for nu. Jeg må ha morgenmad for jeg skal liiige nå et smut til Aldi i Harrislee og handle ind, inden vi skal ha' oprydningsdag her på vejen. En årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi mødes høj som lav fra vejen og fjerne div. affald, og så mødes til en pølse og en sofavand bagefter. Hyggelighedsfaktoren er stor, og tro det eller la' vær', men vi får altid samlet en masse skrammel, som vi så slipper for at kigge på i grøftekanter og vejsider det næste årstid.
(udgivet lørdag 29/3-08 - kl. 8.50)

3 kommentarer:

Bebiane sagde ...

Du har ikke problemer med at lægge planer, hold da op, hvor du er i gang med meget. Flot tæppe du er ved at hækle, det er nogle kønne farver.
Kh. Bebiane

Angelika sagde ...

Sikke en aktivitet :-) Jeg har naesten altid pulsvarmere paa, naar jeg sidder paa kontoret, og det virker !
Med hensyn til Jakobs sokker, saa kunne du strikke spidsen af sok nr. 1, og skaftet af sok nr. 2
i farve a og skaftet af sok 1 og spidsen af sok 2 i farve b. Det har jeg proevet og knaegten blev vildt glad :-)Saa slipper du for at traevle hele sokken op, og det virker ikke som en noedloesning ;-)
kh
Angelika

nettie sagde ...

Rigtig go' idé, Angelika, men problemet er desværre at jeg strikker i det eneste 6-trådede Opal garn jeg ejer, ja, i det hele taget DET eneste 6-trådede garn jeg ejer. Men jeg finder nok en løsning..... Tak for tippet i hvert fald.
kh
nettie