12. august 2010

Sommerferien 2010

er forlængst vel overstået. Vi havde 2 uger helt tilbage i starten af ungernes sommerferie (dvs. jeg havde 3, men kæresten kunne kun få 2).


Vi tog som altid til Kløften Festival, det er bare noget vi skal og vi hørte rigtig meget dejlig musik. Bl.a. Infernal, Duné, TV-2, Sanne, Hit m. 80'erne, Leningrad Cowboys, Nephew, Ida Corr, The Storm, Dizzy Mizz Lizzy, Rasmus Seebach og Magtens Korridorer.


Bands som du kan se billeder af mange steder, derfor får du lige et par billeder af vores unger, der nød at være til festival og høre go' musik
Og dog, så er der lige et enkelt band jeg lige vil fremhæve: Duné.....


For de fyrede den i den grad af på scenen og så tog de sig tid til at komme ned til deres merchandise telt og skrive autografer bagefter. Respekt for det.......

Et par dage efter festivallen var campingvognen pakket og klar til afgang sydpå. Dvs. vi nøjedes i år med at krydse grænsen til Tyskland og var lidt på turné dér, men det var en super ferie.

Vi startede i byen Dransfeld på en campingplads, hvor vi i 2008 holdt rast på vej til Kroatien, så vi vidste hvad pladsen kunne byde på, bl.a. et (meget) nærliggende Freibad, som vi benyttede os af dagligt i de 5 dage vi var der. Nærliggende fordi der var ca. 50 m fra vores campingvogn hen til indgangen ;O) Der var både baner til svømning, 1- og 3-meter vippe, superfed rutschebane, boblebadsområde og "strøm"-område. Jeg svømmede mig ca. 750-1000 m hver dag og Jakob fik klaret sit første spring fra 3-meter vippen efter ulykken, mens vi var der. Det klarede han rigtig flot, men han tog kun det ene...... der var nemlig rigtig meget "run" på vipperne og alle de store drenge brød han sig ikke rigtig om.

Fra Dransfeld kørte vi lidt nordpå til Harzen, hvor vi lå på campingpladsen Prahljust ved Clausthal-Zellerfeld. Den var udgangspunkt for daglige køreture i det smukke landskab, bl.a. var vi i Thale og besøge Hexentanzplatz og prøve både Seilbahn og Sommerrodelbahn (kælketur). Vi var osse ved Sösestausee og se Sösetalsperre dæmningsanlægget. Vi ville ha' vist ungerne den campingplads vi holdt ferie på tilbage i 2002, men den var nedlagt og faktisk jævnet med jorden. En lidt underlig fornemmelse at gå rundt på de stier og terrasser, hvor vi vidste pladsen havde ligget.
Udsigt fra gondolerne i Thale
Henrik og Jakob efter turen på kælken


Resten af familien efter en tur i søenHele familien


Skilt, der fortæller hvor grænsen ml. øst- og vest har været

Pixhaier See

Vores plads på pladsen lå i øvrigt ikke langt fra badesøen Pixhaier See og det var dejligt for det var varmt varmt varmt i Tyskland på det tidspunkt, så vi var ved søen og bade et par gange.


Vi forlod det smukke Harzen efter 3 overnatninger og kørte til hovedstaden Berlin. Vi fandt en campingplads via det mobile internet på kærestens nye telefon. En byplads lige ned til en af Berlins mange kanaler. Dejlig skyggefuld og med en flot udsigt lige ned til kanalen. Desværre uden mulighed for at dyppe sig i en pool eller lignende, når vi kom tilbage til pladsen efter en lang og varm dag i byen, men det løste vi bare ved at tage et extra bad under bruseren.
Ungerne på Olympia Stadion
Skålen til den olympiske flamme
Den står i ret linie lige overfor hovedindgangen til stadion
Endnu et billede fra Olympia Stadion
fra Alexander Platz


Dagene i Berlin var varme, meget varme, nogle dage op til 40 gr. så vi fik vores lyst til varme styret ;O)


Det er første gang vi har haft campingvogn med til en storby på den måde og ungerne har aldrig været på storbyferie før, andet en at gå rundt i København, hvor vi kommer jævnligt, når vi besøger farmor og farfar. Det gik supergodt, så det er nok ikke sidste gang vi prøver det. Vi havde jo vores cykler med og de blev flittigt brugt i Berlin. Vi cyklede simpelthen til U-bahn stationen i nærheden, parkerede cyklerne og tog så toget ind til byen og toget, bussen eller tram'en rundt derinde. Det kostede den nette sum af 36 € pr. voksen for et 5 dages Berlin-Welcome-Card, men så var ungerne osse gratis og det gav mulighed for rabat mange steder.

Vi fik bl.a. set Olympia Stadion, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Checkpoint Charlie, Berliner Zoo, Kurfürsten Damm og Tauenzienstr., Alexander Platz, Potsdamer Platz, Bahnhof Zoo, Gedächtnisskirche.


Vi har haft en dejlig ferie i det tyske omend der var meget varmt, varmere end forventet, men det gjorde bestemt ikke noget.

1 kommentar:

Angelika sagde ...

Noej hvor er boernene blevet store :-) Emilie ligner dig helt vildt :-)