8. februar 2013

FO nr. 1/2013: Endelig færdig med Skovbojakken

Da jeg deltog i Webstriks festival i Hobro i 2011, var jeg med på turen ud til Gårdbutikken Rosenlund.

Det var jo et spændende sted og et rigtigt hyggeligt besøg. Desværre var det lige ved at gå som det plejer, når jeg kommer ind i en garnforretning. Jeg føler mig "forpligtet" til at købe noget og går rundt og småoser, men kan som regel slet ikke samle mig om alt det lækre foran mig, og jeg ender med at gå tomhændet fra butikken.

Men denne gang fangede en trøje mit øje.

Den viste sig at hedde Skovbojakken. Var strikket op i sort/hvid og var fantastisk flot, endda osse da jeg prøvede den på.

Jeg besluttede mig hurtigt for at den SKULLE jeg bare have med hjem. Men så kom det svære. Hvilke farver skulle jeg vælge, for jeg vidste at sort/hvid skulle det IKKE være. Efter mange og lange overvejelser, faldt valget på mørklilla og karry og det har vist sig at være et perfekt match (i mine øjne).

Se her hvorfor:


Jeg synes selv den er blevet mere end vellykket. Osse selvom jeg har lavet et par småændringer, især da jeg besluttede at strikke rygstykkerne sammen a la Falkenberg (kendte jeg fra Diva) fordi jeg ikke er go til sy pænt sammen. Den første gang jeg var færdig med ryggen og lagde den mod forstykkerne stod det klart at jeg havde strikket ryggen modsat. Som i, at jeg skulle rippe hele ryggen og starte forfra. Så var det også at jeg blev irriteret og strikkede ærmerne istedet. For ryggen to gange lige efter hinanden, det kunne jeg ikke lige overskue.


Faktabox:

Opskrift: Skovbojakken fra Dansk Pelsuld. Garn og opskrift købt i Rosenlund Gårdbutik under Strikkefestival i Hobro i 2011
Pinde: Rundpind nr. 3
Forbrug: 427 g
Fed eller fiasko: FED – i høj grad endda. Jeg har ændret følgende i forhold til opskriften: Rygstykkerne er strikket sammen (idéen er snupset fra Hanne Falkenberg fra da jeg strikkede Diva). Jeg har lavet en lille i-cord kant på de strikkede kanter både forneden og rundt langs krave i stedet for en almindelig aflukning. Lært af Lotte Wackerhagen på workshoppen på 2012’s strikkefestival i Fredericia. Og så har jeg tilføjet et par riller i kontrastfarven som afslutning på ærmerne. De skal i øvrigt nok kortes lidt af, for efter opskylning er de blevet lidt for lange.


4 kommentarer:

Merete sagde ...

Hvor er den dog flot. Tillykke med den!

Anette sagde ...

Hold da op. Den er flot. Jeg ville ikke have tænkt de to farver sammen, men det virker!

Merete sagde ...

Sikke en fed trøje og skønne farver. Der er ikke noget at sige til at du er stolt og glad for den

reset hotmail Password sagde ...

its really such a great work. thanks to share this information. I hope you also visit my this site reset hotmail Passwordcomm6