24. januar 2010

Dejlig tur

Først og fremmest var det jo en dejlig tur til Norges land. Bestemt ikke sidste gang vi prøver det og næste gang har vi lovet ungerne at de får lov til at komme med.

Vi havde bestilt og betalt mad (og bord) til turen hjemmefra, så det eneste vi skulle betale ombord, ja, det var drikkevarerne til maden og det fungerede supergodt. Og maden var lækker. Vi faldt pladask for én af desserterne på aftensmadbuffeten, noget marengs i lag med smørcreme mellem lagene. Hvinende sødt, men LÆKKERT ;O)

Efter aftensmaden og det obligatoriske besøg i "den toldfrie" (men osse dyre) shop, stak vi hovedet ind i deres "voksen"-underholdningsafd. Det var nu ikke lige os, så vi fik aftenen til at gå med at sidde og se "Mænd der hader kvinder" på den medbragte DVD afspiller. I ved, sådan en lille skærm, som ungerne normalt sidder med på bagsædet. Det fungerede perfekt. Vi havde fundet de gode stole i konference-delen og jeg fik strikket på livet løs mens vi så film. Bagefter var vi lige inde og kigge i diskoteket, men der var kun en skoleklasse på vej på skiferie, så der trak os 2 gamle på over 40 os nu hurtigt tilbage. Dagens sjoveste syn så vi nu på vej ned til vores kahyt, nemlig 3 gutter (vel på ca. 18-20 år) med hver sit store LEGO-samlesæt. De sad i børneafdelingen, helt fordybet i at samle LEGO. Næste morgen så vi dem komme af skibet, bærende på deres færdige samlesæt som var det skatte.

Morgenbuffeten blev indtaget foran panoramavinduerne i restauranten, hvor vi rigtigt kunne nyde turen ind gennem Oslo-fjorden. Et flot syn.
Så tog vi turen ud i Oslos snebelagte gader og selvom vi synes at vi har meget sne og har haft det længe her i lille Dannevang, så er det jo ingenting ........

Så dyb var sneen ved Holmekollen, visse stederVi købte os en dagsbillet til fri transport og brugte det bl.a. på at tage med S-banen op til Holmekollen. Desværre er den p.t. under ombygning, så det var begrænset, hvor meget vi kunne se. Men den smukkeste udsigt over fjorden fik vi da med.Tilbage i centrum og Karl Johan-gaden slentrede vi rundt og fik set slottet og nogle butikscentre, når vi frøs tilstrækkeligt. Sidst på dagen gik vi over og så Opera-bygningen, der osse i Oslo ligger helt ned til havnen.
Vi havde været så forudseende at tage en lille el-kedel med, så inden vi gik fra borde om formiddagen havde vi lavet os et par termokander med kaffe og te, og det var et supergodt træk og det hele var stort set drukket inden vi kom tilbage om bord.


Aftenen gik med lækker mad i én af de pænere restauranter og bagefter endnu en film på DVD'en inden vi tørnede ind lidt over midnat.


Næste morgen ankom vi til et koldt København og da vi var så sent inde at vi ikke kunne nå et tog mod Sønderjylland kl. 9.30, så slentrede vi ned gennem Strøget og nåede et tog kl. 11.30, så vi var helt hjemme ca. kl. 15.


Åh jah, så dyb var sneen trods alt heller ikke ;O)

Super go' tur - det gør jeg gerne igen.

1 kommentar:

Angelika sagde ...

Velkommen hjem igen :-) Det lyder soerme til at I har haft en rigtig god tur !
kh
Angelika